Európai Közép 2020. Nyár (Papír alapú)

1.250 Ft

A tartalomból:

2 | Szerkesztői bevezető (Ertsey Attila)
5 | Mozaikok és perspektívák 2020. március – május
14 | Kampis Miklós (1953-2020)
14 | Ki a német népszellem? Karl Heyer válasza (Thomas Meyer)
16 | Ki a német népszellem? (Karl Heyer)
19 | A közép-európai (német) népszellem működésének korszakai. A német népszellem harmadik és negyedik inkarnációja (Korcsog Balázs)
24 | Már a vízcsapból is… 4. rész (Ertsey Attila)
31 | 30 éves a Kós Károly Egyesülés (Ertsey Attila)
36 | Nat és Net avagy a kompromisszumok természetrajzáról (G. Ekler Ágnes)
43 | Álmodtam egy érettségit (Győrffy Kristóf)
46 | Innováció, technológia, fejlődés (Keserű Zsolt)
49 | A mozi hatása az emberi érzékelésre Részlet a szerző Rudolf Steiner a moziról szóló könyvéből (Reto Andrea Savoldelli)
53 | Star Wars a Bartókon Gondolatok a filmzenékről (Ertsey Attila)
57  | A robotok már Szombathelyen vannak Gondolatok a szombathelyi Waldorf Gimnázium drámaelőadásához (Ádám László)
60 | A háború: béke (G. Ekler Ágnes)
62 | Gazdasági beszámoló. 2020. első negyedév (Zajti Ferenc)

Európai Közép 2020. Nyár (Papír alapú)

Leírás

Szerkesztői bevezető (részlet)

Emberiséghúsvét.

Ez 2020 tavaszának lenyomata, ennek vagyunk részesei.

Egy évvel vagyunk a Notre Dame leégése után. Idézzük csak fel a tavalyi Nagyhétfő eseményeit:

„A templomhajó némán hallgatta, amint födéme fölött tombolt a pokol. A boltíveken csak egy oszlopköznyi födém omlott le, ott lehetett felfelé látni a tomboló tüzet. Mintha két szféra találkozott volna. A szelíd és szenvedő belső, és a fölötte dáridót ülő ellenlábas. Az oltár fölött végig fehér kereszt világított.”

2020. Húsvétvasárnap

„…az Egy Világrend kiépülésének újabb lépéseként lezárták a parkokat, játszótereket, templomokat – Krisztus fellépése óta először. Egy francia papot megbüntettek, mert illegális vigíliát tartott, mintegy negyven hívével együtt, ráadásul maszk nélkül. Nekik fontosabb volt a lelki üdvük, mint a tyúkszaros kis életük. Cserébe ők átélhették a Húsvét misztériumát. 160 euróért megérte, nem? A faluban, ahol töltöttem ezt a tragikus Húsvétot, a polgármester lezárta a játszóteret. Az apák áttörték a kordont és kivitték gyerekeiket játszani. Eljön vajon az is, hogy végignézzük, amikor karhatalom viszi el a renitenseket? Amikor e sorokat leírom, tisztában vagyok vele, hogy rövidesen beperelhetnek, szankcionálhatnak azért, amit itt leírok.”[1]

Támadás alatt áll az Ember. A támadás egyszerre több területet érint, a szellemi életet, a jogrendet és a gazdaságot, valamint a középpontban álló egyént, az individuumot. Támadás éri Krisztust.

Mire e sorokat olvassák, már részben feloldották a zárlatot. Május 8-án még csak azt lehetett érzékelni, hogy a népharag nő, és egyszercsak varázsütésre lazítanak: meg van engedve (sic), hogy lemenjünk a Balatonra és social distancinget tartva másfél méterre egymástól strandolhassunk. Nem itthoni specialitás ez és az ügy körüli politikai csatározások viharok a biliben. Maszkban szörfölnek a tengeren is. Megkezdődött a „rugalmas elszakadás”, a globális hazugságfelhő kezd tarthatatlanná válni, ezért a narratíva finoman átalakul: a hamisított statisztikai adatok közül a kedvezőbbeket húzzák elő. Közben tömegesen fogalmazódnak meg az alternatív médiában a felhívások a „lockdown” és a terror feloldására: „Kinyilvánítjuk, hogy az emberiség véget kell vessen a zárlatoknak és el kell indítsa azok törlését. A zárlatokat fegyverként használták az emberiség ellen. Már nem a fertőzések megelőzéséről van szó, hanem mindannyiunk rabszolgává tételéről és bekerítésünkről a tömeges oltásra, a „kill shot”[2] tömeggyilkosságra/népességcsökkentésre.  Az emberiség ma saját túléléséért harcol. Ha nem kelünk fel elnyomóink ellen, mindannyian rabszolgává válunk és legyilkol a „haláltudomány” ipara és az emberiségellenes globalisták.”[3]

———————-

[1] részlet az „Online tanítás a koronavírus-járvány idején Steiner-módszerrel” c. írásról írt recenzióból (a teljes szöveg megtalálható a www.mwsz.hu oldalon, a Szabad Szavak aloldalon)
[2] halálos lövés, vagyis halálos oltás, utalva az intravénás heroin-túladagolásra, az „arany lövés”-re (golden shot)
[3] NaturalNews, május 7.

Ertsey Attila

tovább olvasom

További információk

Tömeg 0.5 kg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest