2020. 3. lapszám

A múltat eltörölték, a törlést elfelejtették, a hazugság lett az igazság. George Orwell, 1984
europai-kozep-2020-osz

Szerkesztői bevezető

A lopakodó bolsevizmus

A múltat eltörölték, a törlést elfelejtették, a hazugság lett az igazság.
George Orwell, 1984

2020 nyár − Tudósítás egy disztópiából[1]

Mi, kelet-közép-európaiak jól ismerjük, mi ez, ami körülöttünk bontakozik. Épp 100 éve, 1920. augusztus 7-én Rudolf Steiner a következőkre figyelmeztetett:

      „Az elkövetkezendő időkben az úgynevezett civilizált világ előtt csak egy válaszút áll: egyfelől a bolsevizmus, másfelől a hármas tagozódás. És aki ezt nem látja be, hogy csak ez a két dolog adott az eljövendő időkre, az ma nem ért semmit az átfogó események menetéből.[2]

      A szemünk láttára épült újjá pillanatok alatt a bolsevizmus. Ennél nagyobb áldást, próbatételt nem találhatott volna ki a világ fölött őrködő, mindenható Jó, mely ébredésünket jobban szolgálná. Az emberiség Húsvétja után lezajlott az emberiség Pünkösdje. Megkaptuk a Szent Szellemet. Nem sokan, de talán elegen. A végítélet zajlik, megjelentek a niniveiek, hogy figyelmeztessenek. És eljött Dél Királynője. Mert itt van megint valaki, aki nagyobb Salamonnál is. Ő az éteri Krisztus, akinek meglátása az éteri szférában a mai emberiség legfontosabb sorskérdése, próbatétele.

      A szellemvilág kapuja kitárult. A Küszöb Őre mindannyiunkat, felébredetteket felszólít az átalakulásra, hogy beléphessünk. A Mihály-iskola Nagy Szemesztere elkezdődött. És a Pokol kapuja is kitárult. A kapu őre a Vámszedő, aki kiállítja a számlát. A Küszöb Őre szigorú. Csak az átalakultakat engedi át. De a Pokol Kapuja tágas. A Vámszedő mindenkit betessékel, kéretlenül.

      A Der Europäer júniusi számában Thomas Meyer megmutatja azt a bizonyos kaput és a vámszedőt, mert ők jól láthatóak. És Viganó érsek ébresztő szavai megmutatták: bibliai időket élünk. Most a Sötétség fiai harcolnak a Világosság fiaival.

      Az Economist, a Nyugat ideológiai szócsöve két címlapjának egyikén a vírus látható, felette: „A megfelelő gyógymód a világgazdaság számára”. A másikon a Földgolyó, rajta a „Zárva” tábla. És Meyer melléteszi a valóság két címlapját. Egyiken a Földgolyó maszkkal, rajta a „Zárva” tábla, mellette a másik címlap, egy kitárt kapu a Kapuőrrel, aki ajánlja is a gyógyszert, mely véget vethet a járványnak, a vakcinát, benne abortált magzatok darabkáival és a nanotechnológia eredményeivel: a több funkciót integráló mikrochippel, mely személyi igazolvány, vírusútlevél, bankkártya és nyomkövető, valamint nanorészecskékkel, melyeket a globális média tud aktiválni. A részecskék parancsra összekapaszkodnak és az erekben elállják a vér útját, mesterséges stroke-ot idézve elő, ha az urak úgy döntenek, hogy az illető nemkívánatos személy.

      A vakcina előbb-utóbb bevetésre kész lesz, átugorva a tesztelési időszak 5-8 évét. Időnként felröppennek hírek az első tesztekről. Az első hír tavasszal jött, a vírusőrület elleni küzdelem egyik fő bástyája, az ifjabb Robert Kennedy által működtetett Children’s Health Defence oldalról, állatokon végzett tesztekről, ahol a legyengített vírus hatására bekövetkezett állatpusztulásról számoltak be, szemben a „vad” vírussal, mely csak normális immunreakciót váltott ki. Augusztus elején hasonló hírek kaptak lábra, de már önkénteseken végzett tesztelésekről, néhány ukrán katona halálát okozva. Talán ennek is köszönhető a WHO augusztus 3-i gyors nyilatkozata, mely szerint nem biztos, hogy lesz hatékony vakcina. De ne legyünk nyugodtak. A mikrochip tesztelése Afrikában zajlik, a tömeges, kötelező bevetésre. Pletykák keringenek egy brüsszeli törvényjavaslatról, mely 2021-től kötelezővé teszi a csecsemők oltását. Ma figyelni kell a pletykákra. Van, hogy egy hét múlva már valóság. Putyin közben előállt a kész orosz vakcinával. Csak arra gondolhatunk, hogy placebóról van szó, mellyel kivonta országát Gatesék befolyása alól.

      A maszkviselési kötelezettséget vélhetően akkor oldják fel, ha a totális megfigyelési rendszer kiépül, mivel a maszk megnehezíti az arcfelismerő szoftverek működését. De van mozdulatfelismerő szoftver is. Aki a mikrochipet már ma, önként akarja, az okostelefonjára telepítheti az alkalmazást, de aki jobban akar haladni a korral, annak jobb kézfejébe ültetik, a hüvelyk- és mutatóujj közé. Egy amerikai focicsapatnál vezették be azt a csuklópántot, mely sípol, ha 1,5 méternél közelebb kerül két játékos. Egyre több médiahír szól arról a technológiáról, amivel az arcfelismerő rendszert akarják díszcsomagolásban beadni a birkáknak: a jövőben az arcoddal is fizethetsz. Tolongani fognak érte.

      Éber emberek évekkel ezelőtt figyelmeztettek János Jelenések könyvében szereplő jóslatára, a jobb kézbe ültetett mikrochipre és az arcfelismerő rendszerre. Akkor paranoiásnak tartották őket. Ez a jóslat 2020-ban vált valósággá. Jeles év ez. János és a próféták a világtörténelem első konteósai.

      „És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma. Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat.” Jelenések 13:16-18

      És megvan a világtörténelem első, vírustagadó ezoterikusa is: ő Jézus Krisztus. Idézzük őt az augusztus 4-i evangéliumból, mint a szellemvilág friss reagálását a berlini eseményekre − fertőtlenítésről, maszkviselésről, politikusokról és a médiáról:

      Egy alkalommal Jeruzsálemből farizeusok és írástudók jöttek Jézushoz. Megkérdezték tőle: „Miért szegik meg tanítványaid az ősök hagyományát? Evés előtt ugyanis nem mosnak kezet.” Jézus erre magához hívta a népet, és így szólt: „Halljátok és értsétek meg: Nem az teszi az embert tisztátalanná, ami a szájába kerül, hanem ami a szájából kijön, az teszi tisztátalanná.”

      Ekkor hozzáléptek tanítványai, és így szóltak: „Tudod, hogy a farizeusok megütköztek szavaidon?” Jézus ezt válaszolta: „Tövestől kitépik mindazt a növényt, amelyet nem mennyei Atyám ültetett. Hagyjátok őket! Vak létükre vakok vezetői ők. Ha pedig vak vezet világtalant, mind a kettő gödörbe esik.”                Mt 15,1-2. 10-14

      Érdemes felidéznünk azt az epizódot is, amikor Krisztus a leprásokhoz ment. Akkoriban a maszkot még nem találták fel, de távolságtartás már volt. A leprásokat a lakott településtől távol helyezték el, lepratelepeken. Krisztus nem átallott odamenni közéjük gyógyítani. Megszegte a távolságtartást. Nem lett leprás. És sokan meggyógyultak.

      A vámszedő – mint Meyer írja −, a kapu (angolul: Gate) őre kiállítja a számlát (angolul: Bill).

      Nem, ez nem egy sci-fi. Ez az a film, amiben mi vagyunk a főszereplők.

Newspeak 1984 – 2020

Angliában tetőzik a bolsevizmus. Amint Orwell írja, eljött az Újbeszéd: a Béke = Háború. A Háború = Béke. A Tünetmentes: Beteg. Az Egészséges: Igazolt Fertőzött. Egy kis értelmező szótár a facebookról, egy ismeretlen német szerzőtől:

Influenza = koronavírus.

Cenzúra = tényellenőrzés.

Gondolkodó = összeesküvéselmélet-hívő.

Állhatatos = vitatott.

Kritika = gyűlölet.

Vandalizmus = buli.

Lopás = mentőcsomag.

Doktori kalap = rohamsisak.

Lobbista = szakértő.

Önkényuralom = intézkedések.

Gyávaság = szolidaritás.

Élet = gyilkosság.

Demokrata = náci.

Fasiszta = antifasiszta.

A Raider neve Twix, egyébként semmi sem változik…

Szabadon folytatható…

      A „Lazítás” Angliában július 4-én[3] vette kezdetét. Nem utazhatsz belföldön sem, csak ha közvetlen családtagodhoz, vagy temetésre mész. Ha nem passzolsz e két kategóriába, a rendőr leszállít a vonatról és visszaküld. A kocsmák zárva, ami nyitva, oda előzetes online regisztrációval léphetsz be. A csapossal nem beszélgethetsz, nem támaszthatod a pultot, csak a másfél méteres ültetési távolságban elhelyezett asztaloknál fogyaszthatsz, ahová a pincér viszi ki az italt. A kocsma, mint a társadalmi élet helyszíne, meg lett szüntetve, az ott tartózkodás során a beszélgetés közvetett módon ki lett iktatva a távolságtartás által, és az ottlét az egyéni alkoholfogyasztásra lett redukálva. Velünk, magyarokkal már ezt megcsinálták egyszer. Így lett a falusi kocsmából talponálló. Világossá vált, hogy nem nyelvtanilag helytelen kifejezés a social distancing, vagyis nem kell kijavítani fizikai távolságtartásra, hanem valóban, a társadalmi életbe, az emberi kapcsolatokba beékelt távolságtartásról van szó, a social engineering egy pontosan definiált projektjéről. Belgiumban a kocsmába lépéskor adatlapot kell kitölteni, mely kitér a kapcsolati hálódra is. Rabosításunk folytatódik. Big Brother is watching you. A Nagy Testvér figyel téged.

      Eszünkbe jutnak szállóigék, verssorok. Július 19-én, az első magyarországi, víruspánik elleni demonstráción Örkény István szállóigévé vált soraival kezdtem beszédemet:

      „Hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal, hazudtunk minden hullámhosszon.

      A higiéniai diktatúra előhívta Illyés Gyula sorait is:

      „…bilincseit a szolga / maga így gyártja s hordja

      Kísértet járja be Európát, a koronavírus kísértete. Lopakodik a bolsevizmus. Augusztustól a rendőrök büntetnek a maszkviselés be nem tartásáért. A vonatokról még nem, de a BKV-ról leszállíttatnak, ha nincs rajtad maszk. Kriminalizálva lettünk.

      Mi ismerjük a bolsevizmust. Volt benne részünk. Minden épeszű ember láthatja, hogy ami ma globális rendszerként a szemünk láttára épül, annak a Szovjetunió volt a főpróbája. Mint Rudolf Steiner 100 éve leírta, a Nyugatnak tudomása van a társadalmi rend megújításának szükségességéről, de a változást egy grandiózus szociális kísérlet formájában átdobta keletre. A kísérlet 1989-ben lezárult, majd a 2020-adik évben élesbe kapcsolt: létrejött az Egy Világrend, a Világkormány. Egyelőre a háttérben, mert – mint az ENSZ főtitkárától hallhattuk − még nem értek meg a feltételek. A tárgyilagos szemlélő számára nem kétséges: valaki a háttérből irányít, ha még az USA elnöke sem rendelkezik saját országa felett. Polgárháborút kell vívnia, hogy élhessen államfői jogosítványaival. Augusztus 6-án a Twitter fake news-nak titulálva törölte Trump egyik kijelentését, melyben arról beszélt, hogy a kisgyermekek nem fertőznek és nem fertőződnek a Covid-tól. Ez egy orvosi tény. A magyar RTL esti híradója nem átallotta a hírt így interpretálni: „Trump tévesen azt állította…” stb. A média az Ötödik hadoszlop, a mindenek felett álló hatalom. Egy magyar mikrofonállvány megítélheti Trump kijelentését. Ez nem a szabad sajtó megnyilvánulása, még a BBC álságos elvei – a hír szent, a vélemény szabad – szerint sem. Ez egy hírműsor, ahol a bemondó véleményt alkotott, vagyis befolyásolt. A nyílt cenzúra az első számú nagyhatalom elnökével szemben világosan mutatja, mindenféle konteótól függetlenül, hogy a világot a háttérből irányítják.

      A monolitikus politikai hatalmon azonban repedések jelentek meg. Az első biztató jel a hazai politikai szférából Orbán Balázs államtitkár facebookos bejegyzése:

      „Ez egészen félelmetes! Teljesen mindegy, hogy ki mit gondol a mostani amerikai elnökről, ez a szólásszabadság és a demokrácia védelmében egészen egyszerűen elfogadhatatlan. Az amerikai elnök konkrétan igazat mondott, csak nem úgy mondta el, ahogy egy szakértő beszél a kérdésről, hanem úgy, hogy mindenki számára világos legyen, hogy egy politikus mit szeretne a polgároknak üzenetként átadni. A Facebook pedig önkényesen úgy döntött, hogy mindez dezinformáció. Ráadásképp egyes baloldali véleményportálok mindezt győzelemként ünneplik… Borzalmas idők jönnek az egész világra, ha ez így marad, s ez a magát felvilágosultnak nevező diktatúra szárnyra kap. Mi, magyarok, biztosan nem akarunk újra ilyen véleménydiktatúrában élni.[4]

      A másik, reményt keltő kijelentés egy német politikus szájából hangzott el. A CDU-CSU pártunió frakció­vezető-helyettese, Arnold Vaatz a berlini események után a mai Németországban uralkodó állapotokat – a szólásszabadság korlátozását − az NDK végnapjaihoz hasonlította[5], de a nácikhoz való hasonlóságot sem zárta ki. Párttársai siettek elhatárolódni kijelentésétől.

      És itt a következő evangélium augusztus elejéről, egy másik, aktuális üzenettel:

      (…) Az Emberfia pedig el fog jönni Atyjának dicsőségében, angyalai kíséretében, és megfizet mindenkinek tettei szerint. Bizony, mondom nektek: Az itt állók közül néhányan nem halnak meg, amíg meg nem látják az Emberfiát, amint eljön országában.              Mt 16,24-28

      Miről szól ez az üzenet? Egyes antropozófusok szerint itt Krisztus második eljöveteléről van szó. Az „Atyjának dicsőségében” az éteri szférát jelenti. Az utolsó mondat pedig a most élő generációnak szól. A jelen események az éteri érzékelés felébresztésére szólítanak fel. Egy ilyen munka folyik a dunaújvárosi Michael Út Szellemi Műhelyben.[6]

      A helyzet élesedik. Nicanor Perlas, alternatív Nobel-díjas[7] filippínó antropozófus figyelmeztet[8]: készüljünk föl, szelíden, folyamatos felvilágosítással, magunkat és embertársainkat megerősítve arra, hogy merjük levenni a maszkot, és hogy elég erősek legyünk a közelgő, végső próbatételre, melynek életünk árán is ellent kell mondjunk: a kötelező vakcinázásnak. De – mint egy neurobiológus[9] három évvel ezelőtt elhangzott előadása nyomán egy amerikai orvos figyelmeztet – ne engedjük a PCR-teszthez a belső orrjárat nyálkahártyájáról, az agyat védő gátról venni a mintavétel-kenetet (az eljárás igen fájdalmas és veszélyes is), mert azzal lehet bejuttatni a kis vérkörbe a stroke-ot előidéző nanorészecskéket. A tesztelés alatt álló vakcinákról már jelentek meg független laborok által készített elemzések, melyek fémtörmeléket mutattak ki az összetevők közt.

      Angliából nézve ma Magyarország egy élhető hely. Mi lettünk a legvidámabb barakk. Az Európai Közép misztériumhelyén semmi sem haladhat át se keletről, se nyugatról anélkül, hogy át ne alakulna. Úgy tűnik, Orbán Viktor a globális diktatúra zsarolt szabályain belül tágítja a kereteket, az elviselhetőséget megőrizve. Összekacsintunk, mint János bácsival? A díszlet változott kissé: ma nem a fekete Volga csomagtartójába pakolják a hízott libát a bulizó KISZ-titkárok, hanem adriai jachtokon folyik a Martini. Fortélyos félelem igazgat.

      Ez a negatív forgatókönyv arra szólít föl minket, hogy ne késlekedjünk: azonnal kezdjük meg az önigazgató társadalom sejtjeinek kiépítését. Kosárközösségekkel, tanulókörökkel, a Mihály-iskolák kis kazamata-köreivel és igazi Waldorf-iskolákkal, s ha nincs már ilyen, akkor otthon. Nehéz, de fényes idők jönnek.

      A júliusban a pilisszentlászlói Kékvölgy Waldorf-iskolában lezajlott találkozón olyan szülők és tanárok gyűltek össze mintegy 30-40-en, akik akartak valamit. A jelenlévők kinyilatkoztatták, hogy a távoktatás valamennyi formáját elutasítják. Az esemény folytatása az Eliant aláírásgyűjtése a digitális távoktatás ellen.[10]

      Alvás – csömör − ébredés. Európa-szerte az augusztus végén kezdődő tanévben a tantermen belül a maszk viselése és a másfél méteres távolság kötelező – nálunk ajánlott. Itthon néhány vezető pedagógus a börtönkoszt javításáért ágál, mondván: a tantermek szűkösek, nem lehet a másfél métert betartani, az állam már megint rosszul csinálja, mi az osztrák módszert akarjuk, ott 3 nap iskola, 3 nap otthon, ez a „hibrid” módszer. Megvan az új mantra. Merkely hibrid oktatást vezet be a SOTE-n. Zseniális. Ha a keserű pirula nem megy le egyben, adagoljuk részletekben. A kifejezés Waldorf-körökbe is infiltrálódott. A digitális távoktatás abszurditása nem evidencia. A Waldorf-mozgalomban racionális mérlegelés tárgya a hibrid oktatás. A digitális távoktatás szörnyű, fárasztó – mondják −, azt úgy, egy-az-egyben biztosan nem akarjuk, de hát ha muszáj lesz, akkor hetedik osztály fölött mehet a hibrid oktatás. Egy újabb, kompromisszumnak maszkírozott visszalépés, Steinerre hivatkozva. Fatális tévedés. Mert lehet kompromisszumot kötni, de csak szellemi jelenlétből. Kényszer hatására tett visszalépés nem kompromisszum, hanem önfeladás. Steiner világosan figyelmeztetett: szellemi kérdésekben semmilyen kompromisszum nem lehetséges. Az igen igen, a nem nem. Lehet nemet mondani. Racionális mérlegeléseinket hallva Kálmán Istvánban egyre nőtt a nyomás, majd kifakadt: De mit akar a szellemi világ? Ezt a kérdést kell ilyenkor feltenni.

      Néhányan a hírek hatására eldöntötték, hogy ha így lesz, gyermeküket nem viszik iskolába, inkább otthon tanítják.

      A hülyeség határtalanul burjánzik. Olasz Waldorf-iskolákban lázas építkezés folyik: az állam hatalmas pénzeket adott arra, hogy kétszer akkora tantermeket építsenek, így kijön a másfél méter. Mindenki megbolondult?

      Antropozófus orvosok teszik fel a kérdést: ha kiállnak a víruspánik ellen, elveszthetik egzisztenciájukat. Kérdés: melyiket? Mert nem csak anyagi, evilági egzisztenciánk van. Valódi egzisztenciánk a szellemben van. Nem evilágból valók vagyunk. Ha szellemi egzisztenciánkról lemondunk, elveszítjük azt. A politikai korrektség szellemi halál. Meg kell tanulnunk félelem nélkül élni.

      Németországban hatalmas felzúdulást váltott ki az otthoni maszkviselést és távolságtartást előíró rendelet-
tervezet híre, melynek hatására a kormány azt sietősen visszavonta. Évtizedeken át táplálták a bűntudatot a németekben, minden önálló gondolatukra ráhúzták, hogy az kódolt nácizmus, figyelmeztetvén őket, hogy a lopakodó fasizmus első jelére kiabáljanak. Most, hogy megtették, most meg az a baj. De a fagyi visszanyal. A német nép ezúttal teszi a dolgát.

Augusztus 1., Berlin

Angela, dein Volk ist da![11]

A demonstráció előtti héten a legnagyobb berlini napilap, a Tagesspiegel a következő szalagcímmel harangozza be az eseményt:

      „Szélsőjobbosok és koronahazudozók hívnak fel óriás­demonstrációra Berlinben[12]

      Új kifejezés született: a korona (euro-klíma-oltás-stb.) -szkeptikusokból előbb vírustagadók, mára korona-hazudozók lettek. Megbélyegzés az ideológiailag elhajlókra. Visszatért az ’50-es évek, Rákosi világa. Nem véletlen, hogy felbukkant a facebookon egy képes poén Bacsó Péter A tanú c. filmjét idézve.

      Mint a Tagesspiegel írta: az utóbbi évek legnagyobb demonstrációjának ígérkezik, legalább félmillió résztvevővel. 3000 busz áll menetkészen. Ha kevesebben jönnének, a Tagesspiegel szerint kész a válasz: Merkel lezáratja a Berlinbe vezető utakat és vasutakat. A résztvevők „összeesküvés-ideológusok, vírushazudozók, jobbra nyitott ezoterikusok és szélsőjobbosok”, akik „A szabadság napját” és „A pandémia végét” ünneplik, miközben „a fertőzöttek száma ténylegesen jelentősen emelkedik”. Mint említik, bár hivatalosan a szervezők távol állnak a jobboldali gondolatoktól, egyik tervezett előadójuk, Thorsten Schulte részt vett egy Pegida[13]-rendezvényen, ahol a multikulturális Európa és egy zsidó befolyás alatt álló tömeges bevándorlás veszélyeire figyelmeztetett. Két „összeesküvés-ideológus”, Heiko Schrang és Kevin Mohr rapper is felszólal, utóbbi Chemtrail-hívő. A tömegmédia szerint itt antiszemiták és laposföldhívők adnak majd egymásnak találkát. A szélsőjobbos, államvédelem által megfigyelt folyóirat, a „Compact” is felhív a Berlinbe utazásra, továbbá a „Patriotist Opposition Europe” szélsőjobbos csoportosulás és az NPD is, bár az erre vonatkozó kérdésre a Tagesspiegel szerint a rendezvény szóvivője, Stephan Bergmann nem adott választ. Bergmann egy stuttgarti, 5000 fős demonstráción arról beszélt, hogy most ismét a szívünkre kell hallgatnunk. Bergmannt a lap zavaros alaknak írja le, aki évek óta „a meghasadt emberiség gyógyításán” munkálkodik. Veszélyesebbnek ítéli e „gyermeteg” szövegeinél azokat, amiket a face­bookon közzétett: „a rasszok kényszerintézkedések általi összekeveréséről” és figyelmeztetését„egy világosbarna rassz” kialakulásáról Európában, mely révén lenyomják a fehér lakosság IQ-ját. A „világesemények nagy összefüggései” megértéséhez Bergmann egy videót ajánl, mely leírja, hogyan törlik ki szisztematikusan a német népet afrikai törzsi harcosok és muszlimok tömegeinek importjával. A lap beszámol leendő „antirasszista” ellentüntetőkről is, belőlük és provokátorokból, úgy tűnik, nem lesz hiány.

      Mint a lap másik cikke[14] írja, az összeesküvés-elméletek „egyre nagyobb kisebbséget” találnak meg. Hogy kit is értsünk ez alatt, maga a cikk válaszolja meg: a németek fele nem akar korona-oltást. Fordítsuk le: ha 50% nemet mond az oltásra, vélhetően vannak bizonytalanok és vannak az oltást akarók, de utóbbiak aránya 50%-nál kevesebb. Tehát a Newspeak-szótár ismét bővül: többség = kisebbség, kisebbség = többség. Ez a „növekvő kisebbség” − a Newspeak matematikája szerint kereken 50%-ot, azaz 40 millió állampolgárt jelent, akik ilyesfajta „téveszmékre” fogékonyak − láthatóan „nyugtalanító”, mint az a tény is, hogy az USA-ban minden negyedik ember szerint a koronavírus egy tervezett ügy. Rögtön sietnek hozzátenni, hogy a kevésbé iskolázottaknál ez az arány magasabb. A mellünkre égetik, mint Dózsa Györgynek a vastrónon: Büdös paraszt. A lap hivatkozásai ugyanabból a forrásból származnak, melyeket lapunk a budapesti konteó-konferencia szervezői közt látott. De nézzük a Portfólió hazai felmérését: a magyar megkérdezettek 35%-a elutasítja a maszkviselést, és 25 %-uk tartja azt a szabadságjogok korlátozásának. Az e kérdésekre irányuló népszavazási kezdeményezést az OVB elutasította. Egyelőre. A háttérerők számára a felmérés megnyugtató, azt jelzi: folytathatjuk, jöhet a második hullám. Objektíve azonban egészen más a helyzet: ez az arány már eléri a kritikus tömeget. 35 %-os szavazóbázissal már el lehet érni kétharmados parlamenti többséget is. A változás küszöbön áll. Mi vagyunk a többség, csak ki kéne mondani. Nem véletlen, hogy a három magyar orvos, akik beléptek a német „Orvosok a felvilágosításért” egyesületbe, „Kritikus tömeg” néven hoztak létre saját, cenzúrázatlan közösségi oldalt, megunva a facebook-cenzúrát, és két saját honlapot, a médiaforrás.com-ot mint független hírportált, és a konferencia honlapját: https://orvosokatisztanlatasert.hu/.

      A Tagesspiegel egy szóval sem említi a rendezvény kezdeményezőit, a 18.000 német orvost, az „Orvosok a felvilágosításért” egyesületet és a rendezvényt megelőző, Németország-szerte megtartott tucatnyi tömeggyűlést, melyekről mind találhatunk videó-beszámolót is. Feladata nem a tájékoztatás, hanem az, hogy elfedje a tényt: valódi népmozgalom született. Szóval itt nácik gyülekeznek majd, orvosok nincsenek is a képben. Nem említi a lap, hogy e „nyugtalanító kisebbség” adja ki Németország legnagyobb példányszámú hetilapját, a Widerstand 2020-at, 500.000 példányban. A kevert rasszok emlegetését szélsőjobbos konteónak címkézik. Mintha nem tudnák, hogy Bergmann csak idéz, mégpedig az EU alapító atyja, a szabadkőműves Coudenhove-Calergi gróf „Praktischer Idealismus” c. művéből. Szóval, aki az igazságot kimondja, az náci.

      Az ideológiai támadás minden fronton beindult. A Der Europäer július-augusztusi számának szerkesztői bevezetője egy Arlesheim környéki helyi lapban május végén megjelent hangulatkeltő cikkről számol be, mely „korona-szkeptikusokat” emleget. A cikk a Der Europäert, a lap szerzőit, de legfőképpen a Perseus kiadót veszi célkeresztbe. Majd a Basler Zeitungban a lap egyik szerzőjét, Elias Davidsont „közismert antiszemitaként” említi. Davidson azonnal beperelte a lapot, akik 24 órán belül kötelezettséget vállaltak a helyreigazításra és Davidson ügyvédi költségeinek megtérítésére is. Davidson mellesleg nem antiszemitának, hanem anticionistának vallja magát. Emlékeztetünk arra a három évvel ezelőtti támadásra is, melyet a lap rendezvénye kapcsán intéztek Ken Jebsen, Terry Boardman és Daniele Ganser ellen, és az idén tavaszi támadásra is, ahol nevesítették a Der Europäert, Thomas Heck Rundbrief-jét és Thomas Brunnerék berlini Institut für Dreigliederung-ját. E támadások megnyugtatóak. Egyrészt, mert barátainkról van szó. Másrészt: ahol fény van, ott azonnal megjelenik az árnyék. Az ellenfél pontosan tudja, kik az ellenségei. Amint a démonok által megszállt emberek is pontosan tudták, ki Jézus.

      100 évvel ezelőtt, június 5-én beszélt Steiner az Arlesheimben őt és a Goetheanumot ért támadásokról.

      A vámszedők készítik elő a második hullámot. Németországban Merkel, nálunk Merkely. Mint az M1 egy júliusi híradójából megtudhattuk: „A szakemberek már dolgoznak a második hullámon.” Július végén kiszivárgott, hogy a második hullámot októberben indítják és január végéig tervezik tartani. Az illetékes Belügyminisztérium a felkészülést már szeptemberben megkezdi. Németországból hasonló hírek jönnek. Egy polgármester a testület zárt ülésén közölte: „a legfelsőbb helyről kaptak utasítást, hogy a második hullám augusztus 30-án indul”. A legvadabb pletykából napok alatt valóság lesz. A politika parancsol a járványnak. És lőn.

      Mit mutat ez a jelenség? Ha önmagukat demokratikusnak mondó államokban a szabadságjogokat felülről jövő intézkedésekkel fel lehet függeszteni, és háborús jogot életbe léptetni, az a szociális organizmus áttétes rákbetegségét jelzi, az Egységállam totális uralmát. A folyamatokat a háttérből a globális kapitalizmus erői irányítják. Az egyik irányító a World Economic Forum (WEF), mely egy magánszervezet. Klaus Schwab német iparmágnás alapította. Tőle származik a „Global Reset” kifejezés. Beszédes nevek: a Schwab tampont is jelent, azaz a teszt során végzett mintavétel eszközét. Az augusztus 29-i berlini tüntetés betiltását szorgalmazó SPD szenátor neve Andreas Geisel. Geisel nyilatkozott a szombaton maszkviselési és távolságtartási kötelezettség megsértése címén letartóztatott mintegy 300 tüntetőről, a videók tanúsága szerint találomra, egyenként kiemelve őket a többszázezres tömegből. A Geisel túszt jelent.

      „A pandémia a lehetőségek egy ritka és keskeny ablakát mutatja, hogy reflektáljunk, újraképzeljük és újraindítsuk világunkat.” – mondja Schwab. A kijelentés szinte szó szerinti karikatúrája a valós eseményeknek: a hármas tagozódás megvalósítási lehetőségét kínáló történelmi időablaknak, csak egészen máshogy. Schwab pontosan tudja, mire megy ki a játék. Mint nemrég megjelent könyvében írja, a járvány nem több, mint egy gyenge influenza. Amint a WEF honlapján[15] olvashatjuk, ők ezt a „Nagy Reset”-et, Terry Boardman által összefoglalva, úgy képzelik, „…mintha a globális kapitalizmust gyorsan át kéne alakítani valami nagyszabású, mesterséges intelligencia(AI) által vezérelt, zöld, egalitariánus, szocio-ökonómiai paradicsommá, melyet olyanok inspirálnak, mint Greta Thunberg, Jeff Bezos, a Black Lives Matter és az LMBTQ mozgalmak. Az Establish­ment médiája az egész Nyugaton visszhangozza a WEF felhívását; Angliában a BBC ugyanezt az agendát reklámozza „Rethink”-projektjével…” A járvány fedősztorija mögött a világgazdaság átszabása és egy Kínával folytatott gazdasági háború zajlik. Közben a WEF – egy magánszervezetről van szó – az USA Belbiztonsági Minisztériumával[16] együttműködve már készíti a Kínában már bevezetett személyi megfigyelési és szociális kreditrendszer adaptált változatát, 2021-es bevezetésre.[17]

      De mi történt augusztus 1-én Berlinben? Több százezres, békés demonstráció zajlott le, mindenfajta provokáció, szélsőségesek és erőszak nélkül. Aki interneten akarta követni, szembesült a cenzúra macska-egér harcával. Mivel szinte mindenkinél van okostelefon, az eseményeket sokan közvetítették, illetve videóra felvették. Ezek zöme csak a demonstrációt követő napokban került napvilágra. A beszédek sorát itt nincs módunk idézni. „Mozaikok” rovatunkban mindössze a fő szónok, Michael Ballweg beszédét idézzük. A beszéd nem bonyolult. Mégis azokra a kérdésekre ad választ, amik rejtve ott élnek mindenkiben, aki még nem vesztette el a józan eszét. A sok magányos embernek szól, akik egyedül érzik magukat, és érzik, hogy valami nem stimmel, de nem találnak senkire, akivel megoszthatják kétségeiket. Gondolkodásról, önrendelkezésről, a szív energiájáról van szó. Szemben a gondolkodás tilalmával, a globális egységállam megfigyelőrendszerével és a személytelen intelligenciával, vagyis Ahrimánnal. Ma ezek a gondolatok élnek Közép-Európa népeinek lelkében, és mindazokban világszerte, akik megtalálták magukban az európai Közepet.

      Pár nappal később jelentek meg az első hírek a második hullámról. A demonstráció szervezői válaszul kijelentették: ha megcsináljátok a második hullámot, akkor még nagyobb demonstrációt tartunk, de azon velünk lesznek már a rendőrök is. Be is jelentették az eseményt augusztus 29-re, a Widerstand 2020 hetilap grandiózus előkészületekről tudósít. Naponta kiadott hírlevelükben egész Európát hívják Berlinbe, kétmilliós tömeget remélve. Dán, holland és lengyel traktorok is elindultak Berlin felé. A Tagesspiegel pedig az előkészületekről tudósítva folytatja a gyűlöletkeltést. Augusztus 25-i számában ismét szélsőjobbosok gyülekezetének írja le a volt és leendő résztvevőket. Augusztus 1-et ismét említi, imígyen: „Összeesküvéselmélet-hívők masíroztak vállvetve erőszakra kész szélsőjobbosokkal, antropozófusokkal, de hippikkel is.” A közellenségek sorába felvették az antropozófusokat is. Megtisztelő. Ebben a Goetheanum antropozófusainak sajnos vajmi kevés szerepe volt.

      Augusztus elsejéről a német mainstream média híreit átvéve tudósított a hazai média. Valós hírek csak az alternatív médiában találhatóak. Az Orvosok a felvilágosításért egyesület augusztus 21-én nemzetközi konferenciát[18] rendezett a Magyarok Házában, neves előadók – dr. Sucharit Bhakdi, dr. Bodo Schiffman, Dr.Heiko Schöning és mások − részvételével. A teljes médiablokád és támadások kereszttüzében megtartott konferencia teltházas volt, ezért lehetett regisztrálni az online részvételre is. Az élő közvetítést az Amazon tulajdonában lévő Twitteren tervezték, azonban az adást megzavarták, így a konferenciáról csak a honlapjukon található felvételről tájékozódhatunk. Ahogy a beharangozás, a sajtóvisszhang is hasonló volt a berliniéhez. A konferencia ténye már előre kiváltotta a szkeptikus Bodrogkői professzor fröcsögő támadását − neki köszönhető a homeopátia és az alternatív orvoslás elleni ún. kuruzslótörvény. A Magyar Orvosi Kamarával együtt kórusban követelték az államtól – Pintér Sándor belügyminisztertől és Kásler Miklós minisztertől − a hasonló gondolatok, rendezvények betiltását, eredménytelenül. Majd jött a sajtó, élén a Klubrádióval, „sarlatánkonferenciát” emlegetve. Hataloméhes emberek állami cenzúrát és gondolatrendőrséget követelnek. Feltámadt a bolsevizmus, s vele a hasznos idióták.

      Németországban már a harmadik rendőr vállalja a nyilvános fellépést. Egyikük elmondta, hogy a rendőrség politikai szándékok végrehajtójává süllyedt: békés tüntetőket, akik az Alaptörvény betartásáért demonstrálnak, a rendőrség feloszlat.

      A berlini szenátus augusztus 26-án betiltotta a demonstrációt. A döntés alaptörvény-ellenes. A szervezők úgy döntöttek, megtartják a több naposra tervezett rendezvényt, nem demonstrálnak, hanem „sétálnak”. Azt még nem tilos.

      A szabadságvírus feltartóztathatatlanul terjed. Megszületett a szabadsághimnusz is, szerzője egy ismeretlen lány, aki egy szál gitárral énekli hosszú dalát a berlini villamoson, maszkos utasok közt. A dal refrénjét idézzük:

      „Wir werden demonstrieren, solange es uns gefällt,

      wir glauben an die Freiheit, und eine bessere Welt.

      Wir fordern unsere Freiheit für eine bessere Welt.

      Corona bringt zusammen vom Abstandhalten uns

      wir werden siegen immer mehr und halten nicht den Mund.[19]

      „Addig demonstrálunk, ameddig csak kell,

      hiszünk a szabadságban és egy jobb világban,

      követeljük  szabadságunkat  és egy jobb világot!

      A korona összehoz a távolságtartásból,

      egyre inkább győzünk majd és nem tartjuk a szánk.

Vigyázó szemünket Berlinre vessük.

A fehérorosz események

A mainstream média tele van a belorusz eseményekkel. Az EU államfői – Merkel, Macron, valamint a balti kisállamok államfői – demokráciát és új választásokat követelnek, a litván államfő az országból távozott ellenzéki vezérrel tárgyal. Putyin nyilatkozik, hogy minden hasonló akciót Belorusszia belügyeibe való beavatkozásnak tekint. A kritikusok elcsalt választásokat emlegetnek, Lukasenka 80%-os eredménye ellenére is, konkrét bizonyítékok nélkül. Minszkben tízezres tüntetések zajlanak, Lengyelországban mintegy ötezer NATO-katona sorakozott fel a belorusz határ mellett, válaszul Minszk is mozgósít. Nyilvánvaló a szándék: az ukrajnai forgatókönyv megismétlése, egy „narancsos forradalom” kirobbantása, majd egy puccsal Lukasenka eltávolítása, amerikai bábokkal való helyettesítése. A valóságos folyamatokról megintcsak az alternatív médiából szerezhetünk tudomást. Elérhető Lukasenka sajtótájékoztatójának videója, ezen hangzik el a lényeg. Kevéssé köztudott, hogy Svédország mellett Fehéroroszország volt a másik olyan európai állam, ahol semmilyen korlátozó intézkedést nem léptettek életbe a koronavírus miatt, és kifogástalan járványügyi eredményeket produkáltak, mégis, a globális média Svédországot emlegeti, Belorussziát nem. Május 8-án még egy katonai díszszemlét is tartottak, pedig idén még a moszkvai is elmaradt. Mint a videón hallható: márciusban a WHO javasolta Lukasenkának, hogy vezesse be a lockdown-t, és hozzá felajánlott 92 millió dollár támogatást. Lukasenka ezt elutasította. Ezt követően az IMF jelentkezett be Lukasenkánál, az összeg tízszeresét felajánlva. Lukasenka ezt is elutasította. Ezek után kapta cserébe a nemzetközi össztüzet és a belső lázongást. Az eseményekből világosan kirajzolódik a valós folyamat: a háttérerők a WHO-t és a nemzetközi pénzügyi szervezeteket maguk előtt tolva kényszerítik ki az államoktól az Egy Világrend irányába való átalakulást. Aki ellenáll – mint Trump, aki a WHO, a Deep State és a Big Pharma ellen hirdetett nyílt harcot, válaszul megkapta a BLM és az Antifa szabadcsapatait és egy polgárháborút; a renitens Lukasenka ugyanezt kapja. Orbán pedig ügyesen egyensúlyoz ismét: nem konfrontál, látszatra betartja a diktátumokat, de alkudozik. Nem vesz fel hitelt, a korlátozásokat bevezeti, de mérsékelten, ajánlás jelleggel – lásd az iskolai maszkviselést és távolságtartást −, hagyja, hogy a magyarok ezt a szokásos kurucos módon elszabotálják, vagy a szervilisebbje éppen önként túllihegi. Nincs nyílt bolsevizmus, mint Angliában. Sikerrel pályázunk a legvidámabb barakk szerepére, de rejtély, hogy Svédország miért kapott tornából felmentést. Kivétel erősíti a szabályt? Ez is a grandiózus szociális kísérletrésze? Annál disszonánsabb Merkel szövege, amint demokráciát, a szólásszabadság helyreállítását követeli Fehéroroszországban, miközben saját országában ennek ellenkezőjét csinálja. Nyílt háború zajlik, a szellemvilágban odafent, a lélek világában ott félúton és a fizikai síkon, idelent.

      Július 18-án Kaposvárott megidéztük Kampis Miklós szellemét. Egy filmfelvételen mondta a következőket:

      „Semmilyen tanítás nem eredménytelen. És ez azt is jelenti, hogy nem egy életben kell gondolkozzunk.

      Mestereink harminc éve elültették a magot, most eljött a mi időnk.

Ertsey Attila


[1]         negatív utópia

[2]         GA 199

[3]         Július 4-e: az USA-ban az Independence Day, a független nemzetté válás, az Angliától való elszakadás ünnepe. Értsd: Lazítás = Szigorítás. Függetlenség = Rabság

[4]         https://hirado.hu/…/a-facebook-torolte-az-amerikai-elnok-eg…

[5]         https://www.n-tv.de/politik/Unionsvize-vergleicht-Deutschland-mit-DDR-article21956387.html

[6]         Előadásaik a youtube-on megtalálhatóak

[7]         Az alternatív Nobel-díj a Right Livelihood Award, melyet 1986 körül a Duna-kör is megkapott.

[8]         www.covidcallforhumanity.org

[9]         Az alábbi videón egy 2017-es előadás látható a Lawrence Liver­more National Laboratory’s Center for Global Security Research-ből, Dr. James Giordano neurofegyver-biológus beszél önmagukat összekapcsoló nanorészecskékről, melyeket „stroke” ágensként használnak. Ezek beprogramozhatóak arra, hogy egy adott külső jelre összekapaszkodjanak és meggátolják a véráram bizonyos szervekhez való eljutását. https://youtu.be/aUtQbriWt64

                        41:00-nél- “Drogok és poloskák, tömegpusztító fegyverek” 43:00-nál – „hogyan lehet a médiát használni vírusok ‘terjedésére’ célpopulációk által…” Ez a forgatókönyv, amit Giordano leír (3 évvel ezelőtt!), ismerősnek tűnik azok számára, akik látják, mi folyik ma. A nasopharyngeális kenettel végzett PCR “tesztet” mindenáron el kell kerülni – figyelmeztet dr. Jack Kruse, a Kruse Longevity Center orvosa. (www.facebook.com/ofDestinFlorida/)

[10]        https://eliant.eu/hu/menue-main-hu/a-jelenlegi/2018-szamu-peticio-a-kepernyo-nelkueli-nappali-intezmenyek-ovodak-es-altalanos-iskolak-jogahoz/

[11]        „Angela, a néped itt van!”– skandálta a tömeg augusztus elsején a Reichstag előtt.

[12]        tagesspiegel.de/berlin/500-000-menschen-wollen-kommen

[13]        Drezdában, 2014 októberében alapított páneurópai, antiiszlamista politikai mozgalom (Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes)

[14]        tagesspiegel.de/wissen/geplante-pandemie

[15]        www.weforum.org/agenda/2020/06/now-is-the-time-for-a-great-reset/

[16]        US Department of Homeland Security

[17]        lásd https://norberthaering.de/en/power-control/eurostar-known-traveller/

[18]        A konferenciáról később számolunk be.

[19]        A videó megtalálható a No Corona facebook-oldalon.


A tartalomból:

2 | Szerkesztői bevezető – A lopakodó bolsevizmus (Ertsey Attila)
10 | Mozaikok és perspektívák 2020. június – augusztus (Ertsey Attila)
24 | A jövő jön – és már itt is van! (Boros Mária)
27 | „… ami a Földön betegségként jelenik meg, azt az Égből küldik le számunkra” (Terry Boardman)
32 | A Magyar géniusz A magyar népet vezető szellemi-hierarchikus lények 1. rész (Korcsog Balázs)
41 | Már a vízcsapból is… 5. rész (Ertsey Attila)
50 | Továbbtanulás (G. Ekler Ágnes)
55 | Tények, belső és külső képek a Mi-Kor keletkezéséről és történetéről (Makovecz Anna)
58 | Rebellis melankólia (Ekler János)
60 | Egy elveszett emberi dimenzió? Avagy válaszút előtt a gyermek inkarnálódását segítő és az emberi morált tisztító mozgáskultúra, a Bothmer-gimnasztika jövője (Kiss Linda)
62 | Megalakult a Dinamikus Kosárközösség Egyesület (Ertsey Attila és Kovács Gergely)
63 | Európai Közép gazdasági beszámoló; valamint ízelítő honlapunk tartalmából (Zajti Ferenc)

Melléklet
A jövőképről. Milyen világ fog körülvenni egy az iskolaéveit ma megkezdő tanulót, amikor felnőttként elhagyja az iskolát? (Kálmán István)


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest