További szempontok a Covid-19 körül

Josef Graf: Koronavírus - arccala Covid-19 felé az antropozófiával 2. rész További szempontok a Covid-19 kérdés kapcsán...
covid-19-pixabay

fejkép forrása: pixabay.com

Koronavírus – a sorozat 2. cikke, 2020. április 4.

További szempontok a Covid-19 körül

Mindannak a világosságnak és mindannak az árnyéknak, amelyekkel szembesülünk,
célja, hogy segítsen bennünket eljutni oda, amiben találkoznunk kell, hogy helyesen haladjunk előre.
Rudolf Steiner

A Covidról szóló e második cikk továbbra is fenntartja, hogy az, amit az antropozófia mond nekünk arról, hogy mi történik most, az egyik legmegbízhatóbb erőforrásunk. Ez a világjárvány már régen időszerű volt. És valószínű még egy évek múlva eljövendő világjárvány árnyéka – annak megfelelően, mennyire ébredt fel az emberiség materialista álmából. A szellemtudomány szempontjából ez a világjárvány nem létezne, ha nem állna fenn az emberiségnek a materializmushoz való erős hajlama.

De míg az antropozófia azt mondja nekünk, hogy a világjárvány oka a materialista gondolkodásmód, most, amikor az emberiség nagy része megadta magát az uralkodó narratívának, a félelmet ugyanolyan erőteljes vektorként kell hozzáadnunk mindehhez. A vektort, mint a betegség okát és/vagy felnagyítóját.

Mindez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nincs valami remény a láthatáron. Az anyagi természet színtere mögött a szellemi betekintés azt sugallja, hogy a világ népességének 80% -a már ki volt téve a Covid-19 elemeinek (vagyis több tudós állítja, hogy manapság gyakorlatilag bármely emberben megtalálhatóak egy koronavírus faj elemei. ). Tehát nem kell megőrülnünk az (anti)social distancing -(anti)szociális távoltartás kapcsán. A „hordozó” személyek körülbelül 40% -ánál előfordulhatnak főleg enyhébb megbetegedések. Ezek közül körülbelül 2-3%-uk kerülhet súlyosabb állapotba. Tehát nagy esélyünk van rá (azt hiszem, nagy összegekbe fogadnának ezekre az esélyekre.).

Figyelembe véve Rudolf Steiner utalásait, a betegség gyógyító erőként szolgál a sors számára, amely sokkal rosszabb lehetne, mint bármi, amit a világjárvány okozhat. (a materialista vezérfonal továbbkövetése valódi egzisztenciális csapdába süllyesztene bennünket). Ennek megfelelően a vakcina az, amire a legkevésbé van szükségünk. Miért akarjuk megakadályozni a betegséggel való találkozásunkat? Azok, akik elkerülnek egy ilyen lehetőséget, lemondanak a betegség leküzdéséből eredő átalakító erőről, és az ügyet csak a következő fordulóig, a következő pandémiáig napolják el?

Vegyünk egy tűzoltási analógiát: a történelem azt mutatta, hogy amikor túlzottan küzdünk az erdőtüzek ellen, az éghető gyúanyag idővel felhalmozódik. Aztán az egész terület egy hatalmas infernóban tetőzik. Milyen mértékben készít elő a jelenlegi „social distancing” egy jövőbeni inferno-típusú pandémiát?

Figyelemre méltó, hogy Svédország alternatív stratégiát választ. Nem zárnak be. Ez a bátorság és lelkierő politikájának bizonyulhat. Legalább lesz tudományos „kontrollcsoport”, amelyből következtetéseket vonhatunk le, miközben az idő múlik, és minden lecseng.

Eközben az antropozófia és gyakorlatai hatékony orientációt kínálnak mind a szellemi fejlődéshez, mind pedig általában a betegséghez való optimális viszonyuláshoz. A Covid-típusú betegségekkel való találkozások negatív hatásai pedig enyhíthetők.

Az antropozófia által adott kulcsfontosságú indikációk áttekintése révén (lásd ennek a sorozatnak az első cikkét a részletekért) szisztematikusan lecserélhetjük materiális elképzeléseinket szellemi fogalmakra; elengedhetjük a félelmet; kiküszöbölhetjük a szenvedő állatok húsának fogyasztását; csökkenthetjük a „rettenetes” képeknek videók és filmek révén zajló bevitelét és erősíthetjük asztrális/ lelki erőinket a művészettel, a természettel és egyebekkel való foglalatosságok révén. A sorozat 3. cikke ezt és a kapcsolódó kérdéseket szélesebb spektrumban veszi figyelembe.

A technológia és az 5G rendszerek szerepe

Ha összevetjük a halálozási arányszámokat az 5G legutóbbi telepítéseivel, a bizonyítékok azt kezdik mutatni, hogy azokban az országokban, ahol a legfejlettebb 5G rendszerek vannak telepítve, a legmagasabb a halálozási arány – Olaszországban, Iránban, Spanyolországban, most Franciaországban, és potenciálisan az Egyesült Államokban (ez a cikk április elején íródott, mielőtt az események még nem tudtak volna kibontakozni az adott eredmény meghatározásához). Ezzel szemben az olyan országokban, mint Németország, amelyek megálltak az 5G megvalósításában, meglehetősen alacsony a halálozási arány. Ugyanez vonatkozik Izlandra, Svájcra és másokra.

 Alacsony halálozási ráták

Tavaly 400 000 ember halt meg világszerte a közönséges influenza miatt. A cikk írásakor a Covidnak csak 50 000 halálesetet tulajdonítottak. Még ha ez a szám végül félmillióra vagy akár millióra is megnő, ez a szám nagyon kicsi a 8 milliárd emberhez képest, különös tekintettel a globális hisztéria szintjére.

Vegyük figyelembe a helyzet három rétegét:

  • Egy: a hype túllő a valóságon – valamiféle rosszindulatú szándék miatt (a színfalak mögötti titkos forgatókönyvek)?
  • Kettő: hogyan használhatjuk fel ezt a globális kihívást egy átalakuláshoz és új erők felébresztéséhez (a nagy sziklaakadályból lesz a nagy építőkő)?
  • Három: ez a világjárvány csak az előrevetülő árnyéka valaminek? – azért, hogy az emberiség ki kell nője materialista irányultságát. Ha kinőjük, akkor nincs szükség járványokra, ha nem, akkor igen nagy szükség van rájuk.

Összegzés

Rudolf Steiner kijelentette, hogy egy teljesen materialista élet a következő életben fogékony lesz fertőző betegségekre. Ez könnyen érvényes lehet az ebben az időben a Földön élő emberiség tömegeire. Azok számára, akiknek ismerős az antropozófia terminológiája, a megértés kulcsa az óra kis- és nagymutatójának analógiájában rejlik. A tömeghús-fogyasztók beszennyezik asztráltestüket, de ha évek óta tartják ezt a szokást, akkor az étertestet is beszennyezik. Ezután hosszú időbe telik meggyógyítani ezt az éteri szintet. Az egyén abbahagyhatja a szenvedő állatok fogyasztását, és asztrálteste megtisztul, de ahhoz, hogy az éteribe belehassunk, időbe telik (és az éteri addig is a maga beszennyezett energiájával visszahat az asztrálisba, amíg meg nem tisztul.)

Jó, ha odafigyelünk a félelem és szorongás jelenlegi légkörére a Föld felett. A pozitív oldalát nézve úgy érzem, hogy ez a teher bizonyos mértékben húsvét körül enyhülni fog, némi „feltámadás”-energiának köszönhetően. Előfordulhat azonban, hogy ezt nem nagyon tapasztalják azok, akik a materialista utat követik.

Kínának volt egy kéthónapos ciklusa és újból kinyitják a boltot – talán máshol is lesz hasonló ciklus.

További gondolatok az előrelépésről

Svédország döntése, hogy lemond a társadalmi elszigeteltségről, fenntartja és működteti a dolgokat, biztató. Megfigyelhetjük az eredményeket és következtetéseket vonhatunk le valós események alapján, szemben a puszta sejtések most tapasztalt komoly terhelésével. Ezzel szemben Olaszország egy ideje súlyos zárlatot foganatosított – és ha a számokat nézzük, nem sokat segített.

Ha a betegséget nem egy vírus továbbítja és fő vektora az asztráltest vagy az asztrális birodalom, hogyan változtatja meg ez a járványgörbénket? Mindenesetre, mivel beragadtunk a status quo-ba, a „Ha Rómában vagy, viselkedj úgy, mint a rómaiak” jó játékterv, mivel a legtöbb ember nem veszi szegül ellen az uralkodó perspektívának, és csak ideges lesz minden más perspektívától.

Nagyon nagy kihívás az életbe vetett bizalom ápolása, ha materialista keretek között élünk. Ugyanakkor az életbe vetett bizalom a valósághoz való igazodás, amire a leginkább szükségünk van.

A dolgok pozitív oldalát nézve, míg az általános közös asztrális mező most súlyos represszív érzést hordoz, ez egy lehetőség is számunkra. Elég erősnek kell lennünk ahhoz, hogy elviseljük. Ebből új erősségeink születnek.

Észrevetted? – Úgy tűnik, hogy a természet mintha élénkülne. A fény élettelibbé vált. Úgy tűnik, mintha megkönnyebbült volna, legalább egy szinten, miközben az emberiség nagyobb terhet vett magára. Az előremunkálkodás progresszív útja azokból állna, akiknek szándékában áll megszabadulni a félelemtől, és egyre inkább befogadják a szellemi világban zajló eseményeket.

A kihívásokkal való szembenézés az emberi természet, így a kozmosz és az egész élet mélyebb megértését eredményezheti.

Valójában nem juthatunk el egy valóságos megértéshez arról, hogy mi történik, anélkül, hogy bele ne merülnénk a színfalak mögött zajló szellemi folyamatba. Tehát ez nagyszerű kapu számunkra a felébredéshez, a növekedéshez, és hogy új módon kapcsolódjunk az élethez.

Képzeljük csak el, milyen hatással bírna, ha eljutnánk az emberi közösség egészségének és betegségeinek mélyebb megértéséhez. Akkor figyelhetnénk egymásra és a szellemtudományos orvosok teljes felfogásukat latba vethetnék.

Hogyan tudunk segíteni azoknak, akik kevésbé szerencsések nálunk? És ki fogja segíteni a hajléktalanokat?

A katasztrófa eseményei jellemzően megelőzik a szellemi eseményeket. Tehát feltehetjük a kérdést, hogy milyen szellemi esemény nyilvánul most meg?

Valaki azt vetette fel, hogy szükségünk lenne a szeretet világjárványára. Ez egy nagyszerű ötlet. De ne feledjük, hogy bölcsesség nélkül a szeretet nem mehet túl mélyre. Tehát azt mondhatjuk, hogy az antropozófia világjárványára van szükségünk, hogy az egybeessen ezzel az érzéssel.

Záró megjegyzések

Az 1918-as influenzajárvány során, amely sok embert ölt meg, a természetgyógyász orvosok hatalmas sikerrel jártak a gyógyításban. Náluk alacsony, körülbelül 1% volt a halálozási ráta, szemben az allopátiás orvosok arányával, amely ennek körülbelül harmincszorosa volt.

„A baktériumok akkor virulnak a legintenzívebben, ha semmi mást, csak materialista gondolatokat viszünk magunkkal az alvásba. Nincs jobb mód arra, hogy támogassuk a virulásukat, mint hogy csak materialista gondolatokkal merüljünk álomba, majd az énnel és az asztráltesttel dolgozzunk a szellemi világból azokon szerveken, amelyek nem képezik részét a vér- és idegrendszernek. Az egyetlen olyan módszer, amely ugyanilyen jó, ha a járvány vagy az endémiás betegség centrumában élünk és csak a körülöttünk lévő betegségre gondolunk, csak a betegségtől való félelemmel vagyunk tele. Ez ugyanolyan hatékony lenne. Ha a betegségtől való félelem az egyedüli, ami egy ilyen helyen keletkezik, és éjszaka ezzel a gondolattal alszunk el, ez utóképeket, félelemmel átitatott képzeteket hoz létre.

Ez egy jó módszer baktériumok termesztésére és gondozására. Ha ezt a félelmet csak egy kicsit is csökkenthetjük például az aktív szeretettel, és miközben a betegeket gondozzuk, elfelejtjük egy ideig, hogy mi is megfertőződhetünk, a körülmények kedvezőtlenebbek lesznek a baktériumok számára.

Rudolf Steiner”

A JLG Anthro Csoport Kanada, BC-ből az antropozófián keresztül számol be aktuális eseményekről.

Kapcsolat: jgraf5@yahoo.ca címen

A három cikkből álló sorozat:

Ez a cikksorozat – eddig három, a negyedik előkészületben – a következő tartalmakat öleli fel:

Az első cikk: Rudolf Steiner legfőbb indikációinak feltárása olyan betegségekkel kapcsolatban, mint például a Covid-19. Fontos betegségvektorokat hagyunk figyelmen kívül a domináns materialista paradigma miatt. Egy átfogó kép és szem előtt tartandó szempontok, amelyek elősegítik a vigasztalást, a megerősödést és ébresztést korunk kihívásaira.

Második cikk: További mélységek és megfontolások a Covid-kérdés kapcsán. Ezen túlmenően a természetgyógyász megközelítések valódi hatékonyságának feltárása és a betegség leküzdésére szolgáló kezelések, ha valaki elkapja (rengeteg hatásos válasz található!)

Harmadik cikk: a Covid mélyebb okainak tömör összefoglalása és a megoldás számos aspektusa. Antropozófia, étrend, a médiával való megbirkózás, félelem, materializmus. Megerősített tudatosság.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest