Könyvajánló: Dr. Karina Reiss – Dr. Sucharit Bhakdi – Koronavírus vaklárma?

A könyv azt a célt szolgálja, hogy tudományos tények alapján felnyissa a kételkedők szemét a valós helyzetről, lehetőséget teremtsen arra, hogy az orvosok és a lakosság ne a bulvársajtó igen szélsőségesen pánikkeltő, sokszor csúsztatásokat, valótlanságokat tartalmazó írásaiból legyen kénytelen tájékozódni a COVID 19 járványról.
korona-virus-vaklarma-borito

Dr. Karina Reiss – Dr. Sucharit Bhakdi
Koronavírus vaklárma?
Tények, számok és háttérösszefüggések

A könyv 160 oldalon mutatja be a koronavírus járvány kapcsán született legfontosabb tudományos tényeket. Bhakdi professzor mikrobiológus, járványügyi szakorvos, aki 22 éven át vezette a németországi, mainzi Johannes Gutenberg Egyetem Orvosi Mikrobiológiai és Higiéniai Intézetét, orvostanhallgatókat oktatott és több mint 300 tudományos publikációt jelentetett meg, hét magas rangú állami kitüntetéssel rendelkezik. Felesége, Karina Reiss professzor a Christian Albrechts Egyetem kutatója, oktató az infektológia, biokémia és sejtbiológia területén, több mint 60, neves tudományos lapokban megjelent publikációt jegyez.

A könyv azt a célt szolgálja, hogy tudományos tények alapján felnyissa a kételkedők szemét a valós helyzetről, lehetőséget teremtsen arra, hogy az orvosok és a lakosság ne a bulvársajtó igen szélsőségesen pánikkeltő, sokszor csúsztatásokat, valótlanságokat tartalmazó írásaiból legyen kénytelen tájékozódni a COVID 19 járványról. A könyv a német Spiegel Bestseller listán az első helyet érte el, vagyis a legnagyobb példányszámban eladott könyv, ugyanígy angol verziója az Amazonon  a legnagyobb példányszámban eladott könyvvé vált.

Néhány téma a tartalomból:

  • koronavírus-helyzet kialakulása Kínában, Olaszországban, Spanyolországban, Angliában, az USA-ban, Németországban.
  • miért túlterheltek a kórházak?
  • következmények a gyerekekre
  • a koronavírus elleni immunitás
  • játék a számokkal, álhírek gyártása
  • mi a lockdown, vagyis a lezárások értelme?

A könyv megrendelhető az orvosokatisztanlatasert@gmail.com címen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest