Vásárlói tájékoztató – Üzletszabályzat (ÁSZF)

Tartalomjegyzék

 1. Cégadatok
 2. Szállítás feltételek
 3. Fizetési feltételek, vételár
 4. Ügyfélszolgálat
 5. Általános Szerződési Feltételek 5.1 Szolgáltató 5.2 A szolgáltatás igénybe vétele 5.3 Vásárlástól való elállás 5.4 Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat 5.5 Termékek cseréje 5.6 Felelősség korlátozása 5.7 Sikertelen kézbesítés
 1. Webáruház használata
 2. Biztonságos fizetési tájékoztató
1. Cégadatok
 • Európai Közép Alapítvány
 • Székhely: 3300 Eger Rózsa Károly u.20. I/3
 • Adószám: 19153649-2-10
 • Cégjegyzékszám: 10-01-0001185
 • Bankszámla szám: 10400205-50526849-55501010 K&H
 • Telefon: +36 70 614 7257
2. Szállítás feltételek

Kiszállítási díjak:

 • 10 000 forint számla végösszeg fölött és Magyarországon kívül: 1290 Ft
 • 10 000 forint számla végösszeg alatt 500 Ft
 • Személyes átvétel esetén a postaköltség  0,- Ft.

Személyes átvételre kizárólag előre utalással van lehetőség!

Az átvétel helye: KÖR Építész Stúdió 1023 Budapest, Gül Baba utca 4. Telefon: +36 1 349 1236

Nyitva tartás: hétköznap 09:00-16:00-ig

Szállítási határidők:

A termékek mellett feltüntetett szállítási határidőn belül juttatjuk el azokat a megrendelőhöz, de a szállítás jellemzően várható ideje a megrendeléstől, illetve banki átutalás esetén a vételár teljes összegének bankszámlánkra történő beérkezésétől számított 2-5 munkanap.

Előfordulhat, hogy egy megrendelést váratlan készlethiány miatt nem tudunk teljesíteni, így abban az esetben, ha a fentieknél hosszabb szállítási idő várható, azt minden esetben jelezzük a megrendelő ügyfélnek e-mailben.

Sikertelen kézbesítés:

Megrendelt termékeket kétszer megkíséreljük kézbesíteni. A megrendelő hibájából meghiúsult kézbesítés miatti újraküldés költségei, minden esetben a megrendelőt terhelik.

3. Fizetési feltételek, vételár

Az árucikkek mellett feltüntetett ár tartalmazza az általános forgalmi adót és a csomagolás költségét is.

A vételár kiegyenlítése az alábbi módokon történhet:

– Átutalás : Előre utalással történik.

4. Ügyfélszolgálat
 • Európai Közép Alapítvány
 • Levelezési cím: 2030 Érd Fő utca 62-64.
 • Email: azeuropaikozep@gmail.com
 • Telefon:  +3670 614 7257
5. Általános Szerződési Feltételek

5.1 A Szolgáltató

A webáruházat az Európai Közép Alapítvány üzemelteti (továbbiakban: „Szolgáltató”).

5.2 A szolgáltatás igénybe vétele

A megrendelések leadása elektronikus úton lehetséges, interneten keresztül.  A rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat a Szolgáltató szintén elektronikus úton küldi el a vásárlók részére. A rendelés leadása előtt a vásárlónak van lehetősége a regisztrációkor megadott adatok módosítására. A megrendelés interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, melynek tartalma archiválásra kerül és utólagosan hozzáférhető, visszakereshető.

Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, a Szolgáltató a vevőt erről tájékoztatja és az esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket visszautalja a vevő részére, a tájékoztatást követően legkésőbb 30 napon belül.

5.3 Vásárlástól való elállás

A leadott rendelésektől való elállási jog gyakorlására vonatkozó törvényi szabályozást a 17/1999. (II.5). kormányrendelet tartalmazza.

A 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől számított 8 munkanapon belül. Amennyiben eddig az időpontig írásbeli megerősítést nem kapott a vásárló, elállási jogát a megerősítés kézhezvételétől számított 8 napig, a termék kézhezvételétől számított legfeljebb 3 hónapig gyakorolhatja. Írásban történő elállás esetén elegendő a nyilatkozatot elküldeni 8 munkanapon belül.

A sértetlen termékeket a megrendelő számlával, vagy annak másolatával, saját költségén juttassa vissza a Európai Közép Kft. címére (2030 Érd Fő utca 62-64..), és 30 napon belül visszatérítjük Önnek a visszaküldött termék(ek) vételárát. Elállás esetén a vásárlót kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli.

A visszatérítés nem érvényes a szállítási költségre.

Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk.

Ha a kiszállítás ingyenesen történt, a megrendelőnek meg kell térítenie a szállítás költségét is, amit kedvezményként a szolgáltató elengedett a házhoz szállításkor.

Abban az esetben, ha a terméket a vevő használatba vette, és nem tudja sérülésmentesen cégünk részére visszajuttatni, nem vállaljuk a termék visszavásárlását.

A Szolgáltató követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából fakadó károk megtérítését.

5.4 Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat

Szolgáltató a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései szerint köteles eljárni. Ha a szerződés teljesítéséhez a szolgáltató harmadik személyt vesz igénybe, a vásárló felhatalmazza a szolgáltatót, hogy e harmadik személy részére, kizárólag a harmadik személy által ellátandó feladat elvégzéséhez szükséges adatokat kiadja. A vásárlók adatait a szolgáltató szigorúan bizalmasan kezeli, harmadik félnek nem adja ki. Az információkat szolgáltató csak statisztikai célokra, valamint arra használja fel, hogy a vásárlót közvetlen levél, illetve egyéb úton értesítse a vásárlót a szolgáltató, illetve harmadik személy termékeiről, szolgáltatásairól.

5.5 A termékek cseréje

Ha a megrendelt termék hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt a Szolgáltató díjmentesen kicseréli, vagy igény szerint a vételárat visszatéríti. Kérjük, amennyiben az átvett termékben hibát, vagy sérülést észlel, lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal.

5.6 Felelősség korlátozása

A Szolgáltató nem felelős az esetleges károkért az alábbi esetekben:

– Olyan működési hiba esetén, amely meggátolja Önt abban, hogy csatlakozzon a szolgáltató weboldalára, ott megrendelést adjon le.

– Az Ön számítógépének bármilyen hardver- vagy szoftverhibájából bekövetkező meghibásodásért, vagy az internet csatlakozás megszakadása miatti károkért. Felhívjuk a figyelmét, hogy az internet biztonságos használata érdekében védekeznie kell az online terjedő vírusok és férgek ellen.

5.7 Sikertelen kézbesítés:

Megrendelt termékeket kétszer megkíséreljük kézbesíteni. A megrendelő hibájából meghiúsult kézbesítés miatti újraküldés költségei, minden esetben a megrendelőt terhelik.

6. Webáruház használata

Ön vendégként vásárolhat, nincs kötelező regisztráció.

Kosár

A Kosár gombra kattintva megtekintheti eddigi megrendeléseit.

Megrendelés

A kiválasztott termékek megrendelését a Kosár funkciónál teheti meg. A Rendelés elküldése gombra kattintva ellenőrizheti a kosarában lévő termékeket, módosíthatja a számlázási és szállítási adatokat. Lehetősége van arra, hogy külön szállítási és számlázási címet adjon meg. Ezután a Megrendelés elküldése gombra kattintva véglegesítheti a rendelését. A rendelés beérkezéséről automatikus értesítést küldünk Önnek e-mailen. A rendszer ezt követően kezdi meg az Ön megrendelésének tényleges feldolgozását. A rendeléseket a rendelkezésre álló készlet erejéig teljesítjük.

Fizetés

A megrendelt termékek árát és az esetleges szállítási költséget kifizetheti megrendeléskor előreutalással, vagy a csomag átvételekor (készpénz).

Lásd még: Fizetési feltételek, vételár